

Landworkers' Alliance AGM 2021 Official Programme

Friday 3rd December 7.30pm - 9.30pm

Film Screening - Honeyland

Book you tickets here

We are delighted to be screening the stunning, award winning documentary Honeyland. This astonishing, immersive environmental documentary follows the life of Hatidže Muratova, a Macedonian beekeeper of Turkish descent, who lives in the village of Bekirlija in the municipality of Lozovo. She is one of the last keepers of wild bees in Europe.

Saturday 4th December 1.00pm - 6.00pm

Official online AGM

Book you tickets here

Tech check in and support

12.45 - 1.00pm (15 mins)

The LWA AGM hosts and facilitators will be online 15 minutes before we begin the opening event at 1pm. This 15 minutes is to support any tech issues anyone may have or those who just want to check their set up is working.

Arrivals and welcome ceremony

1.00pm - 1.25pm (25 mins)

The welcome and opening celebration of the Landworkers' Alliance AGM 2021 will include a welcome celebration, ice breakers, housekeeping and a space for connection and reflection.

Round up of the year part one and film screening

1.25pm - 2.35pm (1 hour 10 mins)

2021 has been another huge year for the Landworkers' Alliance with the astronomical growth of the union continuing apace on all fronts. Join us for the 'round up of the year' looking back on key activities, events, programmes and achievements of the Landworkers' Alliance in 2021. In part one we will have presentations from the (1) membership engagement team (2) governance team (3) Projects and events team and (4) the LWA Woody Branch film screening We will also have plenty of time for interactive questions and answers sessions, games and break out spaces.

Break

2.35pm - 2.50pm (15 mins)

Grab a drink and a breath of fresh air!

Round up of the year part two

2.50pm - 4.05pm (1 hour 15 mins)

The round up of the year continues! In part two we will have presentations from the (1) merch team (2) campaigns team (3) COP 26 team (4) media, comms and press (5) agroecological training and exchange team. We will continue to have plenty of time for interactive questions and answers sessions, games and break out spaces.

Break

4.05pm - 4.20pm (15 mins)

Grab a drink and a breath of fresh air!

Presentation of accounts, strategic plan and elections, and film screening 4.20 pm - 5.15 pm (55 mins)

This session will include a presentation of the LWA's accounts, history of growth so far and strategic development plans going forward. Prepare to be dazzled by some solid spreadsheets - what's not to love!?

We will also be announcing the results of the 2021 LWA Coordinating Group elections. This session is key to the entire running and governance of the LWA as this is the time in the year where UK Coordinating Group members stand-down, stand for re-election and get elected to the coordinating committee of the union.

We will also be screening the LWA and Joya Berrow film collaboration exploring Land Justice.

Closing ceremony

5.15pm - 5.30pm (15 mins)

We will close the official AGM through sharing songs, poetry, stories and reflections of connection to land and to community.

In these times, even if we aren't physically in the same space, it's more important than ever that we come together to be as one, celebrate, contemplate and strengthen the power of our collective work and voices.

Story telling

5.30pm - 6.00pm (30 mins)

Join Heather Crowe, storyteller extraordinaire.

Heather is a storyteller, witch badger, wild woman, lover of tales, (and tails), animals, the natural world and magical otherworlds. She sees the animals in people and the people in animals and finds in both the underbelly and mischief of life!

Heather will be telling an interwoven mashup of mythic happenings inspired by the mutterings of the land. In our misshapen society there are still some who remember the forgotten aspects of a long-buried goddess who must be restored to bring balance to a world gone awry. Featuring

botox, bones, blood and iron, hairy legs, raging goddess, murder, drunkenness, resurrection, restoration and more!

Sunday 5th December

Regional meet ups across Wales, Scotland and England. Meet fellow members and join in on the party! Find out all about it and book your tickets <u>here</u>.